Ik ben niet altijd zorgondernemer geweest. Mijn leven heeft een omweg gemaakt naar de bestemming waar ik thuishoorde en echt van waarde kon zijn: als begeleider voor zorgvragers én ondersteuning voor zorgondernemers.

Ik wilde altijd al verpleegster worden, maar niet studeren. Veel te veel gedoe. Ik wilde werken. Doén. Onder de mensen zijn. Waar ik begon als telefoniste, werkte ik me al snel op tot financieel adviseur bij mensen thuis en later als office manager bij o.a. een groot IT consultancy bedrijf. Ik was veel bezig met wetgeving, eisen van de belastingdienst, verbeterde documenten voor de overheid en en ondersteunde managers bij het voeren van beleid. – Het contact met mensen én het regelen zat me vanaf het begin in het bloed.

Ik wist echter dat ik nog niet helemaal op mijn plek was. Het zorg-element miste. 

Op mijn 30e was ik klaar om te gaan studeren. Een baan in de zorg moest het worden, zonder twijfel. Het werd de opleiding Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg en later Verzorgende IG. In de zorg was ik op mijn plek, maar mijn lichaam liet me in de steek en het ondernemersbloed kroop waar het niet gaan kon.

De tijd om mijn eigen zorgonderneming te starten was gekomen. Maar waar moest ik beginnen? De wet- en regelgeving, voorwaarden, IGJ eisen, Kiwa keurmerken, protocollen en kwaliteitzorgsystemen vlogen me om de oren en ik kon er geen kaas van maken. Wat me nog meer verbaasde: de zorgprofessionals om me heen vaak ook niet. Ik zag in de praktijk verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders werken zonder uitvoeringsverzoeken, zonder medicatielijsten, zonder zorgdossiers…

Dit was niet hoe kwaliteit van zorg eruit moest zien.

Ik besloot om er mijn missie van de maken om andere zorgondernemers voor te gaan lichten. Te helpen met ondernemen vanuit kwaliteit, en zorg leveren vanuit het hart. Mijn ervaring met mensen, organisatiebeleid en communicatie met overheid en Belastingdienst en mijn hart voor de zorg ontmoetten elkaar in een perfecte combinatie.

Zo ontstond MetSabine en het OntzorgPakket, wat nu inmiddels uitgegroeid is naar een volledig traject voor zorg ondernemers: een training met alle elementen, documenten, systemen en hulp die je nodig hebt om als zorg ondernemer te ondernemen is hierin samengevoegd. Eindelijk een basis om te voldoen aan de kwalitatieve zorg onderneming zoals die zou moeten zijn. Zodat jij weer tijd en ruimte hebt voor wat er echt toe doet: zorgen vanuit je hart. Waar het voor mij allemaal mee begon.